Je wilt wel creatief aan de slag, maar...

Je vind van jezelf dat je niet creatief bent. Al van jongs af aan zag je dat anderen veel mooier en beter konden tekenen en schilderen dan jijzelf. Nu in je volwassen leven zie je creaties van anderen voorbij komen waar jij van overtuigd bent dat jij daar nooit toe in staat zal zijn om zoiets te evenaren.

De drempel om zelf iets te creëren is groot. Los van alle kritische gedachten… Waar begin je? Hoe kom je op een idee en hoe werk je dat vervolgens uit? Daarnaast vraag je je af of je wel vaardig genoeg zal zijn om te komen tot een eindproduct.

Bovendien, stel dat je wel de sprong zou wagen.. waar haal je dan de tijd vandaan. Hoe doen al die mensen dat toch? Werken, sociaal leven, sporten, gezin én ook nog creatief. Het voelt bijna als onmogelijk.

Herkenbaar?

Je voldoet niet aan het plaatje “creatief” dus waarom zou je je op glad ijs begeven?

Je bent bang dat als je iets maakt mensen dat kinderachtig gaan vinden.

Er zijn zoveel creatieve dingen die je kan doen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en afhaakt.

Misschien weet je soms wel hoe het anders moet. Maar lukt het niet. Omdat je het jezelf niet gunt. Bang bent wat de ander ervan vindt en alle energie opgaat aan de “moetjes” op een dag.

Je blokkeert telkens als je een poging doet om aan de slag te gaan. Je weet geen onderwerp te bedenken en hoe je dat mooi kan uitvoeren.

Of het lukt je wel om een project op te starten maar het afronden lukt niet. Het wordt toch nooit zo mooi zoals je in gedachten hebt en voor je het weet verstrijkt de tijd en laat je het in de kast liggen.

Maar je kan creatief aan de slag gaan ook op deze manier ervaren:

Je pakt je nieuwe project er met liefde bij. Je bedenkt een plan, doet onderzoek hoe je het moet uitvoeren en gaat heerlijk aan de slag. Je leert het materiaal steeds beter kennen: al snel voel je dat je in de flow komt. Besef van tijd verdwijnt, niets kan jouw meer afleiden want je bent helemaal in je element. Je snapt hoe het materiaal en het gereedschap werkt. Je ziet je creatie verder ontstaan en in deze positieve vibe weet jij jouw project tot afronding te brengen. Je hebt iets nieuws geleerd. En bovenal: je hebt er plezier in.

We gaan in deze cursus de basis van mozaïek ontdekken zodat je weet hoe je alles kan aanpakken.

Ik geef stap voor stap en zo helder mogelijk met de lesvideo’s weer hoe mozaïeken in zijn werk gaat. Ik vertel je alle trucjes, hoe je vormen kan knippen, ik laat je zien hoe je lijnen kan maken en hoe je het mozaïek tot slot afrond met een voegspecie.

√ Waar ik het mezelf eerst niet gunde en alleen maar bezig was met alle taken die moesten en de energie die dan op was, daar geniet ik hier nu ontzettend van

√ Waar ik eerst super moeilijk alleen kon zijn en dit opvulde met een heel druk leven, daar ben ik nu comfortabel met de kleine dingen en kan ik mijzelf steeds beter vermaken met ontspannende activiteiten